Profiel

Profiel

Ik ben echtgenoot en vader van een gezin met vier kinderen. De kinderen variërend van pre-pubers tot jong volwassenen. In huis is het daarom een gezellige drukte, waarbij mijn vrouw Mariska en ik onze kinderen steeds meer mogen loslaten. Of zoals sommigen het zeggen: anders vasthouden.

Het is mijn verlangen dat kinderen en jongeren God leren kennen, zijn liefde ervaren en een relatie met hem opbouwen. Vanuit die passie voor jeugd en geloof, ben ik actief in het kerkelijk jeugdwerk als catecheet en jeugdouderling.

Als gediplomeerd christelijk jeugdwerker wil ik mijn ervaring en kennis delen met anderen. Ik verzorg workshops, trainingen en cursussen op het gebied van kinder-, tiener- en jongerenwerk en op het gebied van geloofsopvoeding. Verder adviseer en begeleid ik jeugdwerkers en beleidsmakers in de kerk bij het ontwikkelen van visie en beleid voor bestaande en vernieuwende vormen van jeugdwerk.

Enkele jaren ben ik full-time jeugdwerkadviseur bij JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, geweest. Nu combineer ik mijn werk als freelance jeugdwerkadviseur met een functie in het bedrijfsleven. Als nutritionist, ben ik verantwoordelijk voor de samenstelling van veevoeders. Net als de meeste mensen speelt mijn geloof een rol in mijn privé-omgeving, de kerk en de maatschappij.

Belangrijke aspecten van jeugdwerk zijn wat mij betreft:

– het delen van persoonlijke verhalen en beleving

– jeugdwerk dat gebaseerd is op relaties tussen jeugd en de jeugdleiders en tussen de jeugd onderling

– kinderen en jongeren leveren een eigen bijdrage en dragen verantwoordelijkheid