Geloofsopvoeding

Geloofsopvoeding

De belangrijkste plek voor de ontwikkeling van het geloof van kinderen is thuis. Het gezin waarin ze opgroeien. Christelijke ouders willen hun kinderen opvoeden volgens de christelijke normen en waarden en bovendien ook opvoeden en inwijden in de tradities en rituelen van het christelijk geloof. Tijdens workshopbijeenkomsten leer je hoe je als ouder daar handen en voeten aan geeft voor kinderen van verschillende leeftijden. Als vader van vier kinderen, deel ik graag van mijn mooie en moeilijke ervaringen. Tijdens workshopbijeenkomsten gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden die passen in jouw situatie. In overleg maken we een programma van één of meer bijeenkomsten voor ouders en opvoeders van kinderen in verschillende leeftijdscategorieën:

  • Peuters en kleuters
  • Kinderen tot 12 jaar
  • Tieners vanaf 12 jaar

Namens JOP ben projectleider van Vaders in de geloofsopvoeding. Samen met vaders in het land, ontwikkelen we activiteiten voor vaders en kinderen en bijeenkomsten die betrekking hebben op de rol van vaders in de (geloofs)opvoeding.

Neem voor het aanvragen van één of meer workshops over geloofsopvoeding of over informatie over de workshops of het onderwerp geloofsopvoeding contact op.