Advies

Advies

Als kerk zoek je voortdurend naar de aansluiting met de kinderen en jongeren. Zo af en toe is het nodig om het grondig aan te pakken. Ik heb geen trucjes die jullie helpen het jeugdwerk (weer) tot een succes te maken. Met mijn ervaring en deskundigheid help ik wel graag om samen met jullie te zoeken naar antwoorden op de vragen in jullie situatie.

Ik geef enkele voorbeelden:

  • Veranderingsprocessen
    Je merkt dat het traditionele jeugdwerk niet meer zo goed past als je gewend bent. We ontwikkelen een visie op het jeugdwerk van jullie gemeente, dat dient als een stip op de horizon. Naar aanleiding van een analyse van het bestaande jeugdwerk, maken we beleid dat een weg baant naar de stip op de horizon. Nieuwe vormen van jeugdwerk voor jeugd binnen en rond de kerkelijke gemeente.
  • Een zoektocht naar de drijfveer en de plek van persoonlijk geloof in het jeugdwerk
    Het draait om de mensen in het jeugdwerk. De motivatie van jeugdleiders bepaalt of het jeugdwerk verschil maakt in het leven van kinderen jongeren. JOP heeft hiervoor het zogenaamde Essentietraject ontwikkeld. In een proces van vier bijeenkomsten begeleid ik jullie graag om antwoord te geven op de vraag wat de essentie van het jeugdwerk in jullie gemeente is, kom je te weten hoe de essentie doorwerkt en wat het in de praktijk betekent. Meer informatie over het Essentietraject van JOP lees je op de website: jop.nl/essentie.
  • Aanstelling en begeleiding van een jeugdwerker
    Jeugdwerk is een vak. Een professionele jeugdwerker kan daarom een waardevolle ondersteuning van het jeugdwerk zijn. Met kennis van het jeugdwerk en ervaring met de aanstelling van jeugdwerkers, kan ik jullie helpen bij de aanstelling van de jeugdwerker. Dat begint met het opstellen van een werkplan en een vacature. Ook kan ik helpen tijdens het werving en selectieproces.

Neem contact op als ik jullie kan adviseren of als je meer informatie wilt over de mogelijkheden van advisering.